منتديات المصطبة


لَاننآ نعشق آلتميز و آلمميزين يشرفنآ آنضمآمك معنآ في منتديات المصطبة


وتذكر آن منتديات المصطبة تريدك مختلفآ .. تفكيرآ .. وثقآفةً .. وتذوقآ .. فآلجميع هنآ مختلفون ..


نحن ( نهذب ) آلمكآن ، حتى ( نرسم ) آلزمآن !!


لكي تستطيع آن تتحفنآ [ بمشآركآتك وموآضيعك ].. سجل معنا توآجدك و كن من آلمميزين

شاطر
اذهب الى الأسفل
avatar
mayada
مشرفة
مشرفة
رقم العضوية : 103
عدد الرسائل : 151
الجوزاء انثى الثعبان
تاريخ التسجيل : 12/06/2009

وااااااااو بيتزا.من مطبخى الشيف mayada( بالصور)تجنن

في الخميس 25 يونيو 2009, 17:15
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الحمدلله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وصحبه أجمعين



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] على طريقتى ..mayada



-مقادير العجين

5 ماج دقيق زى الى فى الصورة

1 ونص ماج ماء دافىء من نفس الماج

2 ملعقة كبيرة خميرة فورية او باكت صغير


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




للتخمير :

نص كوب ماء دافيء

مع ملعقة كبيرة سكر

والخميرة وتقلب وتغطى وتترك لتتخمر لمدة نصف ساعة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ودا شكلها بعد التخمير




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ضعى الخميرة على الدقيق





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



اعجنى الدقيق معاه ملعقة صغيرة ملح والماء و الخميرة بهذا الشكل

بعد العجن دا الشكل للعجينة القبل النهائى





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ضعى العجينة على الرخامة الى بتشتغلى عليها و افرديها للامام ولميها افرديها ولميها

حتى يصير ملمسها ناعم

ضعى ملعقتين كبار زيت فى وعاء العجن

ضعى عليها العجينة




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


غطى العجينة واتركيها تتخمر لمدة ساعتين او حتى تضاعف حجمها




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


دا شكلها بعد التخمير



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





قطعيها على 3 قطع على حسب حجم الصوانى

افردى العجينة بالنشابة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





ضعى العجينة فى الصينية وسويها باديكى على شكل الصينية





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



جهزى الحشوة ومقاديرها الاساسية هى

4 حبات طماطم

1 حبة فلفل اخضر بس لقيت عندى احمر فا عملته

زيتون اسود حسب الرغبة

1 بصلة كبيرة

جبنة موتزاريلا

علبة صلصة




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ح تقطعيهم كدا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]








والمقادير المتغيرة :

لحمة مفرومة عصاج



2 علبة تونه او حسب حجم ال[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ية و كميتها

او اى حشوات تانية اى حاجة ممكن

وضعى عليها الحشو ولازم يكون الفرن سخن جدا جدا من قبل بربع ساعة على اعلى درجة عندك وبالهنا

واترككم مع الخطوات بالصور



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



دى مشكل اللحوم




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دى للتونة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]








دى حطيت الحشو خلاص والجبنة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





ومستعدة للتسويه

مستعديييين

تررررررااااا

بعد التسويه وهى لسه طالعة من الفرن


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ح اقطع باه واكل تاخدى حته ؟؟

اممممممممممممممممممممم تجنن لازم تجربوها







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ودى بعد التقطيع ممممممممممم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





مين ح ترد على اول واحدة وتاخد اول قطعة ؟؟؟

وبالف هنا وشفا

نورا المحلاوى
مصطباوى جديد
مصطباوى جديد
رقم العضوية : 132
عدد الرسائل : 4
الدلو انثى الثعبان
تاريخ التسجيل : 24/06/2009

وااااااااو رد: بيتزا.من مطبخى الشيف mayada( بالصور)تجنن

في الخميس 25 يونيو 2009, 22:28
:تسمين:
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى