- هنادىمصطباوى جديد
- رقم العضوية : 88
عدد الرسائل : 40
تاريخ التسجيل : 09/06/2009
كبدة اسكندرانى
الخميس 25 يونيو 2009, 13:51
الحقيقه الكبده الاسكندرانى من الاكلات اللى بعشقها بجد
المقادير:
1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرة
ملح . كمون
3 ملاعق كبيرة خل
فلفل حار (اختيارى)
3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم
حلقات فلفل أخضر
عصير ليمونة
1/4 كوب زيت للتحمير
1 بصله شرائح صغيرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الطريقة:
نخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة(الفلفل الحار) والبصل جيدا ثم نتبل بها الكبدة ونتركها فى
الثلاجه 1/4 ساعة .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع الزيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة بالخليط السابق
ونقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة ..
نخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة
ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة ونغطيها
ونتركها ربع ساعة .. بعد ذلك نرفع الغطاء ونقلب جيدا
حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ...
توضع فى طبق التقديم
وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى )
تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز .
وبالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرة
ملح . كمون
3 ملاعق كبيرة خل
فلفل حار (اختيارى)
3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم
حلقات فلفل أخضر
عصير ليمونة
1/4 كوب زيت للتحمير
1 بصله شرائح صغيرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الطريقة:
نخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة(الفلفل الحار) والبصل جيدا ثم نتبل بها الكبدة ونتركها فى
الثلاجه 1/4 ساعة .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع الزيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة بالخليط السابق
ونقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة ..
نخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة
ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة ونغطيها
ونتركها ربع ساعة .. بعد ذلك نرفع الغطاء ونقلب جيدا
حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ...
توضع فى طبق التقديم
وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى )
تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز .
وبالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى