منتديات المصطبة
بيتزا.من مطبخى الشيف mayada( بالصور)تجنن 10610

لَاننآ نعشق آلتميز و آلمميزين يشرفنآ آنضمآمك معنآ في منتديات المصطبة


وتذكر آن منتديات المصطبة تريدك مختلفآ .. تفكيرآ .. وثقآفةً .. وتذوقآ .. فآلجميع هنآ مختلفون ..


نحن ( نهذب ) آلمكآن ، حتى ( نرسم ) آلزمآن !!


لكي تستطيع آن تتحفنآ [ بمشآركآتك وموآضيعك ].. سجل معنا توآجدك و كن من آلمميزين

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات المصطبة
بيتزا.من مطبخى الشيف mayada( بالصور)تجنن 10610

لَاننآ نعشق آلتميز و آلمميزين يشرفنآ آنضمآمك معنآ في منتديات المصطبة


وتذكر آن منتديات المصطبة تريدك مختلفآ .. تفكيرآ .. وثقآفةً .. وتذوقآ .. فآلجميع هنآ مختلفون ..


نحن ( نهذب ) آلمكآن ، حتى ( نرسم ) آلزمآن !!


لكي تستطيع آن تتحفنآ [ بمشآركآتك وموآضيعك ].. سجل معنا توآجدك و كن من آلمميزين
منتديات المصطبة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اذهب الى الأسفل
mayada
mayada
مشرفة
مشرفة
رقم العضوية : 103
عدد الرسائل : 151
الجوزاء انثى الثعبان
تاريخ التسجيل : 12/06/2009

وااااااااو بيتزا.من مطبخى الشيف mayada( بالصور)تجنن

الخميس 25 يونيو 2009, 17:15
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الحمدلله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وصحبه أجمعين



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] على طريقتى ..mayada



-مقادير العجين

5 ماج دقيق زى الى فى الصورة

1 ونص ماج ماء دافىء من نفس الماج

2 ملعقة كبيرة خميرة فورية او باكت صغير


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




للتخمير :

نص كوب ماء دافيء

مع ملعقة كبيرة سكر

والخميرة وتقلب وتغطى وتترك لتتخمر لمدة نصف ساعة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ودا شكلها بعد التخمير




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ضعى الخميرة على الدقيق





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



اعجنى الدقيق معاه ملعقة صغيرة ملح والماء و الخميرة بهذا الشكل

بعد العجن دا الشكل للعجينة القبل النهائى





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ضعى العجينة على الرخامة الى بتشتغلى عليها و افرديها للامام ولميها افرديها ولميها

حتى يصير ملمسها ناعم

ضعى ملعقتين كبار زيت فى وعاء العجن

ضعى عليها العجينة




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


غطى العجينة واتركيها تتخمر لمدة ساعتين او حتى تضاعف حجمها




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


دا شكلها بعد التخمير



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





قطعيها على 3 قطع على حسب حجم الصوانى

افردى العجينة بالنشابة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





ضعى العجينة فى الصينية وسويها باديكى على شكل الصينية





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



جهزى الحشوة ومقاديرها الاساسية هى

4 حبات طماطم

1 حبة فلفل اخضر بس لقيت عندى احمر فا عملته

زيتون اسود حسب الرغبة

1 بصلة كبيرة

جبنة موتزاريلا

علبة صلصة




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ح تقطعيهم كدا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]








والمقادير المتغيرة :

لحمة مفرومة عصاج



2 علبة تونه او حسب حجم ال[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ية و كميتها

او اى حشوات تانية اى حاجة ممكن

وضعى عليها الحشو ولازم يكون الفرن سخن جدا جدا من قبل بربع ساعة على اعلى درجة عندك وبالهنا

واترككم مع الخطوات بالصور



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



دى مشكل اللحوم




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دى للتونة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]








دى حطيت الحشو خلاص والجبنة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





ومستعدة للتسويه

مستعديييين

تررررررااااا

بعد التسويه وهى لسه طالعة من الفرن


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ح اقطع باه واكل تاخدى حته ؟؟

اممممممممممممممممممممم تجنن لازم تجربوها







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ودى بعد التقطيع ممممممممممم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





مين ح ترد على اول واحدة وتاخد اول قطعة ؟؟؟

وبالف هنا وشفا

avatar
نورا المحلاوى
مصطباوى جديد
مصطباوى جديد
رقم العضوية : 132
عدد الرسائل : 4
الدلو انثى الثعبان
تاريخ التسجيل : 24/06/2009

وااااااااو رد: بيتزا.من مطبخى الشيف mayada( بالصور)تجنن

الخميس 25 يونيو 2009, 22:28
:تسمين:
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى