- mayadaمشرفة
- رقم العضوية : 103
عدد الرسائل : 151
تاريخ التسجيل : 12/06/2009
بيتزا.من مطبخى الشيف mayada( بالصور)تجنن
الخميس 25 يونيو 2009, 17:15
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الحمدلله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وصحبه أجمعين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] على طريقتى ..mayada
-مقادير العجين
5 ماج دقيق زى الى فى الصورة
1 ونص ماج ماء دافىء من نفس الماج
2 ملعقة كبيرة خميرة فورية او باكت صغير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
للتخمير :
نص كوب ماء دافيء
مع ملعقة كبيرة سكر
والخميرة وتقلب وتغطى وتترك لتتخمر لمدة نصف ساعة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودا شكلها بعد التخمير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ضعى الخميرة على الدقيق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اعجنى الدقيق معاه ملعقة صغيرة ملح والماء و الخميرة بهذا الشكل
بعد العجن دا الشكل للعجينة القبل النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ضعى العجينة على الرخامة الى بتشتغلى عليها و افرديها للامام ولميها افرديها ولميها
حتى يصير ملمسها ناعم
ضعى ملعقتين كبار زيت فى وعاء العجن
ضعى عليها العجينة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
غطى العجينة واتركيها تتخمر لمدة ساعتين او حتى تضاعف حجمها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دا شكلها بعد التخمير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
قطعيها على 3 قطع على حسب حجم الصوانى
افردى العجينة بالنشابة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ضعى العجينة فى الصينية وسويها باديكى على شكل الصينية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
جهزى الحشوة ومقاديرها الاساسية هى
4 حبات طماطم
1 حبة فلفل اخضر بس لقيت عندى احمر فا عملته
زيتون اسود حسب الرغبة
1 بصلة كبيرة
جبنة موتزاريلا
علبة صلصة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ح تقطعيهم كدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
والمقادير المتغيرة :
لحمة مفرومة عصاج
2 علبة تونه او حسب حجم ال[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ية و كميتها
او اى حشوات تانية اى حاجة ممكن
وضعى عليها الحشو ولازم يكون الفرن سخن جدا جدا من قبل بربع ساعة على اعلى درجة عندك وبالهنا
واترككم مع الخطوات بالصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دى مشكل اللحوم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دى للتونة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دى حطيت الحشو خلاص والجبنة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ومستعدة للتسويه
مستعديييين
تررررررااااا
بعد التسويه وهى لسه طالعة من الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ح اقطع باه واكل تاخدى حته ؟؟
اممممممممممممممممممممم تجنن لازم تجربوها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودى بعد التقطيع ممممممممممم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مين ح ترد على اول واحدة وتاخد اول قطعة ؟؟؟
وبالف هنا وشفا
الحمدلله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وصحبه أجمعين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] على طريقتى ..mayada
-مقادير العجين
5 ماج دقيق زى الى فى الصورة
1 ونص ماج ماء دافىء من نفس الماج
2 ملعقة كبيرة خميرة فورية او باكت صغير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
للتخمير :
نص كوب ماء دافيء
مع ملعقة كبيرة سكر
والخميرة وتقلب وتغطى وتترك لتتخمر لمدة نصف ساعة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودا شكلها بعد التخمير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ضعى الخميرة على الدقيق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اعجنى الدقيق معاه ملعقة صغيرة ملح والماء و الخميرة بهذا الشكل
بعد العجن دا الشكل للعجينة القبل النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ضعى العجينة على الرخامة الى بتشتغلى عليها و افرديها للامام ولميها افرديها ولميها
حتى يصير ملمسها ناعم
ضعى ملعقتين كبار زيت فى وعاء العجن
ضعى عليها العجينة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
غطى العجينة واتركيها تتخمر لمدة ساعتين او حتى تضاعف حجمها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دا شكلها بعد التخمير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
قطعيها على 3 قطع على حسب حجم الصوانى
افردى العجينة بالنشابة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ضعى العجينة فى الصينية وسويها باديكى على شكل الصينية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
جهزى الحشوة ومقاديرها الاساسية هى
4 حبات طماطم
1 حبة فلفل اخضر بس لقيت عندى احمر فا عملته
زيتون اسود حسب الرغبة
1 بصلة كبيرة
جبنة موتزاريلا
علبة صلصة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ح تقطعيهم كدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
والمقادير المتغيرة :
لحمة مفرومة عصاج
2 علبة تونه او حسب حجم ال[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ية و كميتها
او اى حشوات تانية اى حاجة ممكن
وضعى عليها الحشو ولازم يكون الفرن سخن جدا جدا من قبل بربع ساعة على اعلى درجة عندك وبالهنا
واترككم مع الخطوات بالصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دى مشكل اللحوم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دى للتونة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دى حطيت الحشو خلاص والجبنة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ومستعدة للتسويه
مستعديييين
تررررررااااا
بعد التسويه وهى لسه طالعة من الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ح اقطع باه واكل تاخدى حته ؟؟
اممممممممممممممممممممم تجنن لازم تجربوها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودى بعد التقطيع ممممممممممم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مين ح ترد على اول واحدة وتاخد اول قطعة ؟؟؟
وبالف هنا وشفا
- نورا المحلاوىمصطباوى جديد
- رقم العضوية : 132
عدد الرسائل : 4
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
رد: بيتزا.من مطبخى الشيف mayada( بالصور)تجنن
الخميس 25 يونيو 2009, 22:28
:تسمين:
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى