- ناعسةمشرفة
- رقم العضوية : 52
عدد الرسائل : 248
تاريخ التسجيل : 24/02/2008
محاشى ممبار وصنية كوسة وبدنجان وفلفل
الثلاثاء 07 أغسطس 2012, 02:06
محاشى ممبار
وصنية كوسة
وبدنجان وفلفل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اولا لازم يتغسل كويس جدا طبعا كل الفتوكات مشاء الله كفو ووفو فى موضوع الغسيل والحشو
طبعا جهزت الرز والخلطة نى فى نى
كمية الرز اللى تكفيكى لان كل واحدة عارفة هى عايزة تعمل كام نوع محشى واهم حاجة تكترى الخضرة كزبرة وشبت وبقدونس
كل نوع ربتيتن واهم حاجة النعناع
{المقادير}
{1}وليكن كيلو رز وباكد انتى ادرى هتحشى ايه
{2}كيلو طماطم مغسولة ومقطعة مكعبات
{3}وبصل مبشور
{4}حوالى 6 ربط خضرة كزبرة وشبت وبقدونس
{5} نعناع ناشف او اخضر زى ماتحبى
{6} ملح وفلفل وبهارات وكمون وكزبرة ناشفة وطبعا شطة
{7}زيت درة او سمن زى ماتحبى
{الطريقة}
نغسل الخضرة ونقطعها صغير جدا وكمان الطماطم مكعبات صغيرة وكذلك البصل والنعناع ونضيفهم للرز المغسول ونتبلهم بالملح والفلفل والبهارات والكزبرة والشطة
ونبدا فى الحشو وبعد مانخلص كمية الممبار
نجهز حلة كبيرة نصها ماية ونضيفلها ملح واول ماتغلى ننزل فيها الممبار يتسلق
وعلى فكرة لما تحشى اللمبار يبقى نصه متمليهوش عشان مش يتق وكمان انا مش بربط نشوف صورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعد مايتسلق كويس وتحطى الشوكة تشوفى سواه تطفى عليه النار وتطلعيه فى مصفى يفى مايته وبعدين يتحمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهنا بعد التحمير
نيجى بقى لصنية الكوسة انجر جسمها من الطبقة الخارجية وبعدين نقورها ونحط اللى يخرج منها فى الصنية اللى هنسوى فيها الكوسة وحشيتها ونشوف صورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
والشوربة تكون سخنة بتغلى ونصبها على الصينية ونغطيها ونحطها على النار واول ماتشرب شوربتها اوطى النار عليها شعلة لحد السوا وبعدين ادخلها الفرن تتحمر وشها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وكمان حشيت شوية بدنجان ودى صورتهم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وصنية كوسة
وبدنجان وفلفل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
اولا لازم يتغسل كويس جدا طبعا كل الفتوكات مشاء الله كفو ووفو فى موضوع الغسيل والحشو
طبعا جهزت الرز والخلطة نى فى نى
كمية الرز اللى تكفيكى لان كل واحدة عارفة هى عايزة تعمل كام نوع محشى واهم حاجة تكترى الخضرة كزبرة وشبت وبقدونس
كل نوع ربتيتن واهم حاجة النعناع
{المقادير}
{1}وليكن كيلو رز وباكد انتى ادرى هتحشى ايه
{2}كيلو طماطم مغسولة ومقطعة مكعبات
{3}وبصل مبشور
{4}حوالى 6 ربط خضرة كزبرة وشبت وبقدونس
{5} نعناع ناشف او اخضر زى ماتحبى
{6} ملح وفلفل وبهارات وكمون وكزبرة ناشفة وطبعا شطة
{7}زيت درة او سمن زى ماتحبى
{الطريقة}
نغسل الخضرة ونقطعها صغير جدا وكمان الطماطم مكعبات صغيرة وكذلك البصل والنعناع ونضيفهم للرز المغسول ونتبلهم بالملح والفلفل والبهارات والكزبرة والشطة
ونبدا فى الحشو وبعد مانخلص كمية الممبار
نجهز حلة كبيرة نصها ماية ونضيفلها ملح واول ماتغلى ننزل فيها الممبار يتسلق
وعلى فكرة لما تحشى اللمبار يبقى نصه متمليهوش عشان مش يتق وكمان انا مش بربط نشوف صورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعد مايتسلق كويس وتحطى الشوكة تشوفى سواه تطفى عليه النار وتطلعيه فى مصفى يفى مايته وبعدين يتحمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهنا بعد التحمير
نيجى بقى لصنية الكوسة انجر جسمها من الطبقة الخارجية وبعدين نقورها ونحط اللى يخرج منها فى الصنية اللى هنسوى فيها الكوسة وحشيتها ونشوف صورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
والشوربة تكون سخنة بتغلى ونصبها على الصينية ونغطيها ونحطها على النار واول ماتشرب شوربتها اوطى النار عليها شعلة لحد السوا وبعدين ادخلها الفرن تتحمر وشها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وكمان حشيت شوية بدنجان ودى صورتهم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى