- ناعسةمشرفة
- رقم العضوية : 52
عدد الرسائل : 248
تاريخ التسجيل : 24/02/2008
طريقه عمل العجة المصرية
الثلاثاء 18 أكتوبر 2011, 23:05
المقادير
كيلو بصل
10 بيضات
1 ربطه كسبرة - 1 ربطة بقدونس
2 كوب دقيق او اكتر حسب العجينه
1 حبه فلفل اخضر
زيت لتحمير البصل
ملح وفلفل وكمون ومعلقه بيكنج بودر او كربوناته
الطريقه
نقطع البصل بالطريقه دى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نضع عليه شويه زيت ونحطوا على النار لحد ما يتحمر بالشكل ده
لونها دهبى يعنى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونصفى منها الزيت الزياده فى الصنيه اللى هنحط فيها العجه ذى كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونكون محضرين الخضار ومتقطع ذى كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونروح حطين الخضار على البصل ذى كده ونقلبوا بالبصل ونسيبوا يبرد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واول ما يبرد البصل نكسر عليه البيض ذى كده ونحط الملح والفلفل والكمون
والبيكنج بودر ونقلبهم كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد ما قلبنا البيض والبصل والخضار والملح والفلفل والكمون والبيكنج بودر
نحط عليهم الدقيق حسب العجينه ونقلبهم لحد ما تبقى بالشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالزيت اللى كنا حطينوا فى الصنيه هتلقيه طلع فوق الوش شويه نروح دهنين باقى الصنيه بيه وندخلها الفرن متوسطه الحرارة ونختبرها بسكين لو استوت نخرجها على طول وبتكون كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالف هنا وشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
كيلو بصل
10 بيضات
1 ربطه كسبرة - 1 ربطة بقدونس
2 كوب دقيق او اكتر حسب العجينه
1 حبه فلفل اخضر
زيت لتحمير البصل
ملح وفلفل وكمون ومعلقه بيكنج بودر او كربوناته
الطريقه
نقطع البصل بالطريقه دى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نضع عليه شويه زيت ونحطوا على النار لحد ما يتحمر بالشكل ده
لونها دهبى يعنى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونصفى منها الزيت الزياده فى الصنيه اللى هنحط فيها العجه ذى كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونكون محضرين الخضار ومتقطع ذى كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونروح حطين الخضار على البصل ذى كده ونقلبوا بالبصل ونسيبوا يبرد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واول ما يبرد البصل نكسر عليه البيض ذى كده ونحط الملح والفلفل والكمون
والبيكنج بودر ونقلبهم كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد ما قلبنا البيض والبصل والخضار والملح والفلفل والكمون والبيكنج بودر
نحط عليهم الدقيق حسب العجينه ونقلبهم لحد ما تبقى بالشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالزيت اللى كنا حطينوا فى الصنيه هتلقيه طلع فوق الوش شويه نروح دهنين باقى الصنيه بيه وندخلها الفرن متوسطه الحرارة ونختبرها بسكين لو استوت نخرجها على طول وبتكون كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالف هنا وشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى