- ناعسةمشرفة
- رقم العضوية : 52
عدد الرسائل : 248
تاريخ التسجيل : 24/02/2008
العجة المصرية .................. كانت صعبة والان سهلة جدا جدا جدا
الجمعة 21 أكتوبر 2011, 19:24
اولا نحتاج الي ..
5 بيضات
بصلتين وسط
طمتمتين
حزمة بقدونس
ملح وفلفل
دقيق
زيت للقلي
قطعي
البصل ناعم , وحي الزيت على النار حتى يسخن ,,, حطي البصل حتى يشقر لونه ,,
اشقر وليس بني لانه لو بني بياثر على لون البيض في الاخر ويكون غامق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
قطعي الطماطم حتت صغيرة جدا وحطيها على البصل بعد ما يشقر
قلبي وحطي ملح وفلفل وسيبيهم شوية لحد ما تنزل الطماطم ميتها وتشربها تانى وتتسبك شوية ..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
قطعي البقدونس حتت صغيرة وساعدتها بمقص الخضار عشان نخلص بسرعه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
انتبهى لا تحطي البقدونس كتير على النار حتى لا يغمق لونه ولا تطهه كتير على النار ,,, بس ديقيتين بالعدد وطفي النار ...
ليه تطفي النار عشان يبرد شوية الخليط
قبل ما نحط البيض لانه لو حطيتي البيض والخليط سخن بيستوى البيض وتبقي مش
مظبوطة فلازم يبرد شوية
هاتى البيض اضربيه مع بعضه وحطي ملح وفلفل
واقسمي الطاسة بالنص عشان تخطي البيض في النص البارد وتبداي التقلبيب بالتدريج
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شوية شوية حتى يتمازج الخليط مع البيض ويبقي كدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يتبع
5 بيضات
بصلتين وسط
طمتمتين
حزمة بقدونس
ملح وفلفل
دقيق
زيت للقلي
قطعي
البصل ناعم , وحي الزيت على النار حتى يسخن ,,, حطي البصل حتى يشقر لونه ,,
اشقر وليس بني لانه لو بني بياثر على لون البيض في الاخر ويكون غامق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
قطعي الطماطم حتت صغيرة جدا وحطيها على البصل بعد ما يشقر
قلبي وحطي ملح وفلفل وسيبيهم شوية لحد ما تنزل الطماطم ميتها وتشربها تانى وتتسبك شوية ..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
قطعي البقدونس حتت صغيرة وساعدتها بمقص الخضار عشان نخلص بسرعه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
انتبهى لا تحطي البقدونس كتير على النار حتى لا يغمق لونه ولا تطهه كتير على النار ,,, بس ديقيتين بالعدد وطفي النار ...
ليه تطفي النار عشان يبرد شوية الخليط
قبل ما نحط البيض لانه لو حطيتي البيض والخليط سخن بيستوى البيض وتبقي مش
مظبوطة فلازم يبرد شوية
هاتى البيض اضربيه مع بعضه وحطي ملح وفلفل
واقسمي الطاسة بالنص عشان تخطي البيض في النص البارد وتبداي التقلبيب بالتدريج
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شوية شوية حتى يتمازج الخليط مع البيض ويبقي كدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يتبع
- ناعسةمشرفة
- رقم العضوية : 52
عدد الرسائل : 248
تاريخ التسجيل : 24/02/2008
رد: العجة المصرية .................. كانت صعبة والان سهلة جدا جدا جدا
الجمعة 21 أكتوبر 2011, 19:25
واخيرا حطي الدقيق شوية شوية ولنقل مثلا معلقتين طعام دقيق او 3 حسب رؤيتك انتى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نيجي للمهم وهو الطهى او التسوية
هاتى طاسة حطي شوية زيت .. ولازم يقدح كويس جدا , حطي شوية من البيض - لانك حتعملي عده اقراص -
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الاول لازم النار عاليه دقيقة مثلا
... وحاولي تساوي الحروف حتى ما يتلسع البيض من الجوانب ويبقي طعمه محروق
... وبعد دقيقة هدي النار خالص وخليه تقريبا 5 دقايق للوجة اللي تحت ....
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نيجي للوجه التانى ... لازم تحطي زيت
ولازم يكون معاك صينيه عشان تقلي فيها الوجة اللي خلص وتحطي زيت وبعدين
ترجعي تحطي القرص تانى على الوجة الاخر .. النار هادية وكمان 5 دقايق او
حتى يستوى الوجة الاخر ....
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويطلع لونه ذهبي ومشهي ... الطبق دا
صحي جدا جدا جدا ومفيد للاطفال .. ولو اولادك مش بيحبوا البيض .. اعملي
لهم العجة بالطريقة دي وقطعتيها زي البيتزا في الاخر مثلثات او مربعات
صغيرة ... وياكولها بالشوكة حتعجبهم جدا ان شاء الله
وعذار ما لحقت اصور الشكل النهائي لانها خلصت قبل ما الحق الصورها ... ياتري مين اكلها ...!!!
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نيجي للمهم وهو الطهى او التسوية
هاتى طاسة حطي شوية زيت .. ولازم يقدح كويس جدا , حطي شوية من البيض - لانك حتعملي عده اقراص -
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الاول لازم النار عاليه دقيقة مثلا
... وحاولي تساوي الحروف حتى ما يتلسع البيض من الجوانب ويبقي طعمه محروق
... وبعد دقيقة هدي النار خالص وخليه تقريبا 5 دقايق للوجة اللي تحت ....
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نيجي للوجه التانى ... لازم تحطي زيت
ولازم يكون معاك صينيه عشان تقلي فيها الوجة اللي خلص وتحطي زيت وبعدين
ترجعي تحطي القرص تانى على الوجة الاخر .. النار هادية وكمان 5 دقايق او
حتى يستوى الوجة الاخر ....
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويطلع لونه ذهبي ومشهي ... الطبق دا
صحي جدا جدا جدا ومفيد للاطفال .. ولو اولادك مش بيحبوا البيض .. اعملي
لهم العجة بالطريقة دي وقطعتيها زي البيتزا في الاخر مثلثات او مربعات
صغيرة ... وياكولها بالشوكة حتعجبهم جدا ان شاء الله
وعذار ما لحقت اصور الشكل النهائي لانها خلصت قبل ما الحق الصورها ... ياتري مين اكلها ...!!!
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى