- ناعسةمشرفة
- رقم العضوية : 52
عدد الرسائل : 248
تاريخ التسجيل : 24/02/2008
العجة المصرية ،، وبالصووووووووور
الجمعة 21 أكتوبر 2011, 19:14
:::المكونات:::
6 بيضات
1 بصلة كبيرة مفرومة او متخرطة مربعات صغيرة
3 طماطم كبيرة مقطعة مكعبات
حزمة بقدونس مفرومة
قرن فلفل اخضر مقطع صغير
3 م.ك دقيق كبيرة مرتفعة
فلفل أسمر + ملح + 1م.ص نعناع ناشف + ذرة كربوناتو او نص ملعقة بيكينج باودر
:::الطريقة:::
نحط شوية زيت كتير نسبيا يعني حوالي ربع كباية وزيادة شوية
ونضع البصل لما يدبل انزل الفلفل ولما البصل يصفر لونه انزل الطماطم، وارش فلفل أسمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهنا لما نزلت الفلفل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين هنا حطيت الطماطم + الفلفل الاسمر واسيب الخليط يتسبك كويس واهرس الطاطم بالملعقة عادي من وقت للتاني
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لما يتسبك الخليط اضع البقدونس مباشرة + النعناع الناشف واضبط الملح كويس
لاني مش هاعرف اضبطه تاني ، واطفي فورا النار مش اخلي البقدونس يستوى
نهائيا
وارش اول ملعقة دقيق واقلب والتانية واقلب وهكذا لحد ما اخلص الدقيق ويتماسك الخليط
واخفق البيض برشة فلفل اسمر + الكربوناتو او البيكينج باودر كويس قوي
واضيفه برضه للخليط واقلبه كويس لحد ما الخليط يتجاااااااانس يبقى شكله كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
احضر الصينية وادهنها زيت وارش عليها دقيق ، احضرها زي صينية الكيك بالضبط
وافرغ فيها الخليط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعدين دخلتها الفرن تستوي، واختبرها بعود خشب او طرف السكين مثل الكيك
بالضبببببط وهترتفع معايا، لما تستوي اشغل الشواية من فوق تديها بس لون
بسيط واطفي عليها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتقطعيها مربعات والف هنا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
استاااااااااهل التقييم ولا مش اتساهله [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لاجل عيونكم
6 بيضات
1 بصلة كبيرة مفرومة او متخرطة مربعات صغيرة
3 طماطم كبيرة مقطعة مكعبات
حزمة بقدونس مفرومة
قرن فلفل اخضر مقطع صغير
3 م.ك دقيق كبيرة مرتفعة
فلفل أسمر + ملح + 1م.ص نعناع ناشف + ذرة كربوناتو او نص ملعقة بيكينج باودر
:::الطريقة:::
نحط شوية زيت كتير نسبيا يعني حوالي ربع كباية وزيادة شوية
ونضع البصل لما يدبل انزل الفلفل ولما البصل يصفر لونه انزل الطماطم، وارش فلفل أسمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهنا لما نزلت الفلفل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين هنا حطيت الطماطم + الفلفل الاسمر واسيب الخليط يتسبك كويس واهرس الطاطم بالملعقة عادي من وقت للتاني
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لما يتسبك الخليط اضع البقدونس مباشرة + النعناع الناشف واضبط الملح كويس
لاني مش هاعرف اضبطه تاني ، واطفي فورا النار مش اخلي البقدونس يستوى
نهائيا
وارش اول ملعقة دقيق واقلب والتانية واقلب وهكذا لحد ما اخلص الدقيق ويتماسك الخليط
واخفق البيض برشة فلفل اسمر + الكربوناتو او البيكينج باودر كويس قوي
واضيفه برضه للخليط واقلبه كويس لحد ما الخليط يتجاااااااانس يبقى شكله كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
احضر الصينية وادهنها زيت وارش عليها دقيق ، احضرها زي صينية الكيك بالضبط
وافرغ فيها الخليط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعدين دخلتها الفرن تستوي، واختبرها بعود خشب او طرف السكين مثل الكيك
بالضبببببط وهترتفع معايا، لما تستوي اشغل الشواية من فوق تديها بس لون
بسيط واطفي عليها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتقطعيها مربعات والف هنا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
استاااااااااهل التقييم ولا مش اتساهله [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لاجل عيونكم
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى